politički obračun?

Habijan: Zašto su Grbin, Benčić i Petrov baš tako fokusirani na DORH?

27.04.2024 u 16:34

Bionic
Reading

Damir Habijan (HDZ) komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu 'napraviti nešto dobro za Hrvatsku'

'Grbin, Benčić i Petrov umjesto da priznaju poraz od uvjerljive pobjede HDZ-a, oni su prema zadnjim izjavama odustali od formiranja vlade, ali su krenuli u formiranje većine s ciljem mijenjanja određenih zakona i donošenja određenih imenovanja koja su donesena na zakonit način', rekao je Damir Habijan za N1.

Istaknuo je da se poseban fokus toga odnosi na DORH i legitimno je pitati navedenu ekipu koji je razlog - zaštita sebe ili politički obračun s neistomišljenicima? Habijan kaže da su čuli retoriku oporbe u kampanji gdje su pozivali na uhićenja pripadnika političkih stranaka koji nisu istomišljenici.

'Uvjeren sam da će HDZ s partnerima formirati vladu i osigurati ono do čega je građanima stalo, a to je sigurnost i stabilnost RH, pogotovo u odnosu na geopolitičke događaje zadnjih godina. Nastavljamo s razgovorima, a brzo ćemo, siguran sam, imati stabilnu vladu', poručio je HDZ-ovac.

  • +5
Slavlje u HDZ-u Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Istaknuo je da s Domovinskim pokretom razgovore nastavljaju idući tjedan. Na pitanje tko im je bliži budući da DP i dalje ističe kako ne žele surađivati sa SDSS-om, Habijan je rekao da je ključno da se nastavi politika zaštite manjina.

Tvrdi da je HDZ uvjerljivo pobijedio oporbu. Što se tiče konačnog dogovora i formiranja većine, stava je da je najvažnija i stabilnost i sigurnost i da građani imaju jasne mjere zaštite standarda.