'isključivanje nije snaga'

Furio Radin o odbacivanju SDSS-a: 'Osobno me to pogađa'

10.05.2024 u 11:41

Bionic
Reading

Dvije osobe iz Kluba nacionalnih manjina dale su potpis za novu Vladu. Furio Rudin rekao je: 'Da je trebalo biti više potpisa, bilo bi.'

'Ima dva potpisa i ja bih se zaustavio na tome jer se počela miješati Vlada i koalicija, o Vladi tek treba početi razmišljati. Nitko ne govori o programu', rekao je Furio Radin, saborski zastupnik talijanske nacionalne manjine gostujući na N1 televiziji, komentirajući formiranje nove hrvatske Vlade.

Radin je istaknuo da je cilj nacionalnih manjina da budu aktualizirani operativni programi iz prošlih mandata: 'Za nas i za sve ostale manjine'.

Komentirajući odbacivanje SDSS u pregovorima između HDZ-a i DP-a, Radin je rekao kako ga 'to osobno pogađa' te da govori u svoje ime.

'Trebalo bi pogoditi one koji to zahtijevaju jer isključivanje nije snaga, uključivanje je', istaknuo je. Dodao je kako su dva potpisa ušla u one koji podržavaju koaliciju.

'Što se Vlade tiče, počinjemo raditi na programu i vjerujem da ćemo doći do programa koji će biti dobar za sve i za nas, imam povjerenja u mandatara', dodao je Radin.

Na pitanje postoje li opasnosti u programu Domovinskog pokreta, saborski zastupnik talijanske nacionalne manjine je rekao kako kako čeka, nakon predaje potpisa, da se počnu davati prave izjave na sva pitanja.

'Postoje stvari oko kojih imam dvojbe kao što je uplitanje u novinarstvo', kazao je.

'Snaga je u politici da suočiš s onima koji ne razmišljaju jednako kao ti', poručio je Furio Radin.