teški pregovori

Radić: Možda Predsjedništvo DP-a ne prihvati ponudu HDZ-a

08.05.2024 u 20:02

Bionic
Reading

Predsjedništvo Domovinskog pokreta, prvo nakon dogovora s HDZ-om o ni da ni nestrukturi buduće vlade, sastaje se večeras iza 20 sati. DP je dobio tri ministarstva no na službenim sastancima s HDZ-om još se nije razgovaralo o imenima ljudi koji bi trebali biti ministri

U RTL Danas je gostovao zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić koji je kazao da bi njemu bilo najprirodnije da bude ministar gospodarstva.

'Po meni bi najprirodnije bilo ministarstvo gospodarstva, međutim, po tom narativu koji kruži ja to ne bih smio biti pa onda neću ni biti", kazao je Radić i dodao da će se vidjeti što će biti i hoće li biti ministar demografije i potpredsjednik Vlade.

Upitan hoćete paziti kad se radi recimo o nekim poslovima plinskim biznisom, gdje je tu država, a gdje je Pavao Vujnovac, vlasnik PPD-a, rekao je da "ako bude ikada sudjelovao u nečemu takvome da će imati otorene četvore oči''.

''S druge strane ako i budemo imali taj resor poljoprivrede, po mene ovi sad pikovi koji su na prodaju, nisam od tih koji će podržavati da to preuzmu Mađari, Srbi, mislim da to treba ostati u našim rukama", rekao je.

Upitan ima li DP svih 13 ruku koje će dati za Plenkovića i ima li problema unutar stranke rekao je da će vidjeti hoće li Predsjedništvo stranke uopće prihvatiti ponuđeno te da to moraju ostaviti otvoreno.

Hoće li Josip Jurčević dati potporu Plenkoviću kazao je da ne može reći ni da ni ne.

''Pa ne znam ni jel on. Vidjet ćemo. Može se dogoditi i da Predsjedništvo ne prihvati,'' zaključio je Radić