VREMENSKA PROGNOZA

Upozorenja za većinu Hrvatske, pogledajte kakvo nas vrijeme čeka za vikend

02.06.2023 u 07:21

Bionic
Reading

Bit će prevladavajuće sunčano i danju vrlo toplo, no i dalje nestabilno, osobito u unutrašnjosti. Od sredine dana uz umjeren i jak razvoj oblaka bit će mjestimičnih pljuskova i grmljavine, lokalno moguće i izraženijih, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za petak.

Poneki neverin vjerojatan je popodne i duž obale. Ujutro mjestimice uz rijeke i po kotlinama kratkotrajna magla. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu od sredine dana do umjeren jugozapadnjak, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 29 stupnjeva Celzijusovih, vrijeme je u petak.

DHMZ je za većinu zemlje izdao žuto upozorenje.

Što se vikenda tiče, promjenljivo, nestabilno i razmjerno toplo. U subotu će lokalnih pljuskova i grmljavine biti uglavnom u gorju te u Dalmaciji, osobito u njenoj unutrašnjosti. Od nedjelje oblačnije uz češću kišu i pljuskove praćene grmljavinom. Vjetar će na kopnu biti uglavnom slab, a na Jadranu će danju puhati do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, u subotu podno Velebita i bura, a u ponedjeljak okreće na jugo. Temperatura zraka bez znatnije promjene.