KRATAK ROK TRAJANJA

Matić o novoj koaliciji i EU izborima: 'Ovo je znak da se sprema bježanija'

10.05.2024 u 18:19

Bionic
Reading

Član predsjedništva SDP-a i kandidat za Europski parlament Predrag Fred Matić gostovao je u N1 Newsroomu kod Anke Bilić Keserović gdje je govorio o sastavu nove vlade kao i nadolazećim Europskim izborima

“Mi sad imamo ljudi koji imaju 100, 90 glasova i stalno se pojavljuju na televiziji i nešto odlučuju i što je najbolje kao preletači prelaze iz jedne strake u drugu. Meni je to degutantno i meni koji sam u politici se to gadi i onda mogu misliti kako je građanima koji to gledaju”, rekao je Predrag Fred Matić i dodao da je povijest najbolja učiteljica života.

“Svi koji su tikve sadili s HDZ-om su se na kraju raspali, razbijeni su i od njih nema ništa ili su utopljeni od HDZ-a. To je jednostavno pravilo i to će se dogoditi i tu”, objasnio je ovaj kandidat za Europski parlament za N1.

Komentirao je i uvrede koje su članovi HDZ-a i DP-a upućivali jedni drugima.

“Ja svom rođenom “ćaći” ne bih prešao preko takvih uvreda. Ovaj ovome kaže da je veleizdajnik i na kraju sjede za istim stolom. Tu ne može biti ideološke sloge. Radi se isključivo o interesima koje će na kraju platiti građani. Ja mislim da ovo neće trajati duže od jogurta”, smatra Matić.

Dodao je i da ne vjeruje da će Andrej Plenković dopustiti svjetonazorsko skretanje u svojoj Vladi, kao i Plenkovićevu kandidaturu za Europski parlament.

“Morao je doći i taj dan da se pokuša maknuti odavde nakon osam godina. On je ipak europejac za ovu ekipu i ne mislim da će dopustiti da mu tri ministra u Vladi kroje kapu i da promoviraju nešto s čim se on vjerojatno osobno ne slaže, ali stavljanje na prvo mjesto liste za Europske izbore je znak da se sprema bježanija”.

Dodao je i da je SDP napravio odličnu listu s ljudima koji iza sebe imaju karijere te kako bi bili zadovoljni da se ponove rezultati prošlih izbora. Rekao je i da je njemu ovo zadnja izborna godina, a odgovorio je i na pitanje ostaje li Peđa Grbin predsjednik SDP-a.

“Mi smo jedna ozbiljna stranka i sad slijede Europski izbori i što nama sad treba da ulazimo u unutarstranačke borbe. Izbori u stranci kada se održe će se provesti na najdemokratskiji način”, zaključio je.