Beze kora viška

Beze kora viška

22.02.2012 u 10:35

Bionic
Reading

Od koje u tren oka nastane zanimljiva i osvježavajuća slastica kao mali, završni gušt za nakon ručka, večere ili ručere (ručak i večera spojeni u jedno)

Jedno prebačeno snimanje, zbog gripe koja je zavladala prijateljskim ineprijateljskim krugovima, i jedna beze kora - viška. I što sad? Bezenisam sama radila, da se razumijemo, al' baš mi ga je zato bilo žao neiskoristiti za nešto - posebno.

Kako sam zadnjih dana u nostalgično, bakasto, rustikalnom raspoloženju sjetih
se kako bi bakica znala, u tren oka, za nenajavljene goste, osmisliti kakav kolačić. Poučena njezinom snalažljivošću i kreativnošću, te jednom beze korom viška,
bacila sam se u projekt; brzinski desert od onoga što imam u frižideru i po kuhinji.


Nastala je ova rustik kremica od slatkog vrhnja, bezea, limunovog soka, narančine/limunove/limetine korice, oraha/prženih lješnjaka


Osvježavajuća, slatkokiselo hruskava i naprosto - neodoljiva improvizacija! S puno naribane korice i soka limuna i naranči
. Citrusna kiselost ublažava slatkoću bezea ...


Beze kora viška. Nabavljiva u slastičarnicama Princess i Orijent

za 4 osobe

1 beze kora viška :)
250 ml slatkog vrhnja
1 limun ili limeta
1 naranča
150 g oraha ili prženih lješnjaka

Beze koru izmrvite. Jedan dio pomiješajte s orasima, a drugi ubacite u smjesu sa slatkim vrhnjem. Dakle, u posudu ulijete slatko vrhnje, naribanu koricu naranče, limuna, izmrvljenu beze koru i sok jednog cijeđenog limuna ili limete.


U posudice u kojima ćete poslužiti rustik kremicu stavite prvo mješavinu oraha i bezea ...


... prelijete ih mješavinom sa slatkim vrhnjem i ukrasite ostatkom oraha i naribane korice limuna i naranče


Stavite posudice u hladnjak na pola sata i ...


... poslužite kao desert nenajavljenim gostima ili samima sebi ...

... ili Anni Mikin :))