TEHNO SAVJETI

Znate li za ove skrivene značajke AirPodsa? Isprobajte ih

28.04.2024 u 07:43

Bionic
Reading

Popularne Appleove slušalice poznate su po raznim značajkama poput prilagodljive glasnoće i podešavanju propusnosti zvuka, no za neke super korisne značajke potrebno je zaći malo dublje u izbornik

AirPods su osvojili potrošačku audio industriju i uspješno ušli u većinu kućanstava. Postoji izvjesna šansa da većina nas (kao i mi) nikad nije pokušala ispitati sve što oni mogu učiniti. Pogledajmo te skrivene značajke jednih od najpopularnijih slušalica na planetu.

Slušanje uživo

AirPodsi imaju značajku Live Listen koju možete koristiti za slušanje razgovora koji se odvija u drugoj prostoriji. Ova značajka radi bez obzira na model vašeg AirPoda. Sve što trebate učiniti je otvoriti Postavke na vašem iPhoneu, otići do Kontrolnog centra i dodirnuti ikonu zelenog plusa pored Sluha na popisu. To će vam olakšati pristup značajci samo povlačenjem prsta prema dolje.

Zatim stavite svoje AirPods slušalice, dodirnite ikonu sluha u svom kontrolnom centru i dodirnite gumb za slušanje uživo. Sve što je preostalo je postaviti telefon u prostoriju po vašem izboru. Ova značajka može pomoći ako želite prisustvovati sastancima koji se održavaju u drugoj prostoriji.

Slušajte glazbu s prijateljem

Ovo je još jedna značajka koja je podržana na svim modelima AirPodsa. Vi i prijatelj možete spojiti dva para AirPodova s istim iPhoneom (ili iPadom) kako biste zajedno slušali glazbu.

Povežite svoje AirPods s vašim iPhoneom ili iPadom (bez obzira na to na kojoj aplikaciji slušate glazbu), dodirnite gumb AirPlay, a zatim dodirnite Share Audio (dijeljenje zvuka). Zatim približite AirPodove svog prijatelja svom uređaju dok su slušalice u kutijici i dok je poklopac otvoren. Kada se AirPodsi vašeg prijatelja pojave na vašem zaslonu, pritisnite Share Audio.

Ovo će povezati vaše AirPods s vašim iPhoneom i zabavan je način dijeljenja glazbe ili drugih medija, piše Gizmodo.

Provjerite kako vam stoje nastavci za uši

Kako biste bili sigurni da ćete dobiti idealno iskustvo slušanja, možete napraviti brzi test pristajanja nastavka za uši na vašem iPhoneu. On će vam reći nosite li odgovarajuću veličinu ušnog vrha. Ako ne odgovaraju, možete ih zamijeniti drugom veličinom koju ste dobili u kutiji.

Idite na Postavke > Bluetooth i potražite svoje AirPodove na popisu. Dodirnite ikonu informacija pored njihovog imena i pritisnite Test prianjanja kapice. Pritisnite Nastavi za početak testa.

Vaš će iPhone reproducirati glazbu, a trebat će nekoliko sekundi i javiti vam odgovara li vam veličina koju nosite.

  • +4
Apple AirPods Pro 2nd Gen Izvor: Promo fotografije / Autor: Apple

Pronađite izgubljene AirPodse

Možete vidjeti gdje se točno nalaze vaši AirPods (bilo koji model) kada ih izgubite, a ako posjedujete AirPods Pro 2nd Gen, također možete locirati njihovu kutiju za punjenje.

Samo idite na aplikaciju Find My na svom iPhoneu i odaberite svoje AirPodse s popisa povezanih uređaja. U situacijama kada izgubite jednu slušalicu (što se događa prečesto), možete zasebno kliknuti lijevo ili desno - koji god izgubili. Ako ste vlasnik AirPods Pro 2, možete kliknuti kućište za punjenje kako biste ga pronašli.

Vaša aplikacija Find My može vam pomoći na dva načina. Locirat će vaše AirPodse na karti, što je vrlo korisno ako su daleko od vašeg mjesta. Aplikacija također nudi opciju Reproduciraj zvuk ispod karte koju možete dodirnuti kako bi vaši AirPodsi ili kutijica glasno zazvonili. To pomaže kada ste unutar udaljenosti od njih na kojoj možete čuti zvuk.

  • +4
Apple AirPods treće generacije Izvor: Promo fotografije / Autor: Apple

Objesite vaše Airpodse na vrpcu

Neki od nas možda su propustili dodatk male omče za vrpcu predstavljenu na AirPods Pro 2nd Gen. Ona omogućava da se vaše AirPods slušalice pričvrste na gotovo sve s petljom. Možete ih pričvrstiti unutar džepa ruksaka ruksak ili ih objesiti na privjesak za ključeve, što je dobar način da osigurate da ih ne gubite tako često (osim ako ih slučajno otvorite u skroz najnezgodnijem trenutku).