favbet premijer liga

Mulaomerović ispao od Sesara pa poručio: Sretno Dinamu protiv Zadra

10.05.2024 u 10:40

Bionic
Reading

U sudaru bivšeg i aktualnog izbonika Damira Mulaomerovića i Josipa Sesara slavio je ovaj potonji. Evo što su rekli nakon četvrtfinalne serije doigravanja za naslov košarkaškog prvaka Hrvatske.

U majstorici četvrtzavršnice doigravanja FAVBET Premijer lige Dinamo je kao gost slavio kod Cedevite Junior 100:89 i s ukupnim rezultatom 2:1 izborio povijesno polufinale gdje ga čekaju dvoboji s aktualnim prvakom Zadrom koji će imati prednost domaćeg terena.

Bio je to sudar bivšeg i aktualnog izbornika, Damira Mulaomerovića na klupi Cedevite Junior i Josipa Sesara na klupi Dinama.

'Teška serija s obzirom na to da smo izgubili prvu utakmicu. Imali smo niz od četiri poraza protiv Cedevite i morao sam uvjeriti igrače na koji način možemo dobiti. Odlično smo odigrali ove dvije utakmice, posebno drugu i znao što što budemo duže izdržali u egalu ovu utakmicu da će pobjeda otići na našu stranu s obzirom na mladost koju ima Cedevita Junior. Smanjio sam rotaciju i moji su momci odigrali na jednom odličnom nivou gdje smo znali na koji način moramo igrati. Čestitke svim ljudima u klubu na povijesnom uspjehu i okrećemo se Zadru, našoj najboljoj momčadi koja je favorit u seriji. Međutim sve utakmice što smo igrali s njima su bile na nekom egalu i ja se nadam da im možemo pružiti dobar otpor', kazao je nakon utakmice Josip Sesar.

  • +7
KK Cedevita Junior - KK Dinamo Zagreb, doigravanje, 9.5.2024. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Mulaomerović je imao prigovor na sudački kriterij.

'Dinamo je u obje posljednje utakmice bio bolji s 20 skokova više, a moram reći da je igrao puno agresivnije, a mi smo ispadali s pet osobnih pogrešaka. Čestitke mojim momcima koji su se borili unatoč problemima u rotaciji s visokim igračima. Sretno Dinamu protiv Zadra, a žao mi je što će nam ostati neki upitnik iznad glave jer smo bili negdje blizu. Ogrizović nas je vratio na posjed, dva ali nismo imali dobre odluke. Mogu biti zadovoljan sa sezonom u kojoj smo s ovim rosterom bili četvrti, promovirali dosta mladih igrača i svi su bolji nakon tri godine. Mislim da je ovo maksimum iako mi je žao što nismo ušli u polufinale', naglasio je Damir Mulaomerović.

Prva utakmica polufinala između Zadra i Dinama igra se u ponedjeljak 13. svibnja u Dvorani Krešimir Ćosić na zadarskom Višnjiku s početkom u 20:30 sati.

Prijenos je na MAXSportu (MAXtv).