kako će ovo završiti?

Luka Modrić je zatražio hitan sastanak, ali Florentino Perez već je odlučio...

02.05.2024 u 06:00

Bionic
Reading

Budućnost Luke Modrića (38) u redovima Real Madrida službeno je još uvijek neizvjesna pa je zato kapetan 'vatrenih' nakon prvog polufinalnog susreta Lige prvaka s Bayernom zatražio hitan sastanak s predsjednikom kluba Florentinom Perezom

Situacija na Santiago Bernabeu je i dalje komplicirana. Predsjednik Real Madrida Florentino Perez čini sve kako bi u klub ovog ljeta doveo Kyliana Mbappea pa su svi ostali 'na čekanju' do daljnjeg. To se odnosi i na legende kluba poput našeg Luke Modrića (38) kojem na kraju sezone završava ugovor.

Jasno je da Modrić prije odlaska na EURO želi 'čistu' situaciju, želi znati računa li Real i dalje na njega ili će morati potražiti novi klub u kojem će završiti prebogatu i više nego uspješnu karijeru.

Iz Reala su se do sada oprezno oglašavali u vezi s novim ugovorom za Luku Modrića, izravnih potvrda nema iako su i trener Carlo Ancelotti i predsjednik Florentino Perez konstantno naglašavali koliko je Modrić važan za klub.

Baš je zato kapetan 'vatrenih' nakon prvog polufinalnog susreta Lige prvaka s Bayernom zatražio hitan sastanak s Perezom kako bi razjasnio situaciju.

  • +43
Bayern München - Real Madrid, Liga prvaka, polufinale, 30.4.204. Izvor: Profimedia / Autor: Michaela STACHE / AFP / Profimedia

Španjolski mediji tvrde da se Modrić predomislio i da nema problem s time da više nije u prvom planu. Spreman je ulaziti s klupe i igrati kad je i koliko potrebno, a uz to se pronašao u ulozi mentora mlađim suigračima koji su u medijima često ove sezone isticali koliko im njegovi savjeti pomažu.

Iz krugova bliskih Florentinu Perezu španjolski mediji saznaju kako je predsjednik Reala odlučio novi ugovor prvo ponuditi Toniju Kroosu, a taj će nastavak suradnje i službeno biti potvrđen nakon uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna sljedećeg tjedna (8. svibnja).

U isto je vrijeme Perez napokon 'prelomio' te će, tvrde tako španjolski mediji bliski čelnicima Reala, i Luka Modrić kao nagradu za sve što je do sada napravio u dresu Reala dobiti novi jednogodišnji ugovor! Svima je jasno koliko Modrić znači za ovu momčad Reala, a sad mu ostaje samo dogovoriti detalje novog ugovora kako bi se 'čiste glave' mogao posvetiti nastupu na Euru u Njemačkoj.

Pojedini izvori navode kako bi dogovor Modrića i Reala trebao biti gotov za najviše desetak dana jer tu jednostavno nema nikakvih nepoznanica. Modrić je na Santiago Bernabeu od 2012. godine, ikona je kluba u čijem će dresu - kako sada stvari stoje - i završiti karijeru.