Ivan Leko u problemu

Dramatičan istup bivšeg trenera Hajduka: Da sam znao, ne bih ni dolazio!

09.05.2024 u 18:45

Bionic
Reading

Ivan Leko je preuzeo momčad Standard Liegea početkom ove godine i ostvario zacrtani cilj, ostanak u ligi. No, klub je u velikim financijskim problemima, a o svemu je danas otvoreno progovorio vidno razočarani bivši trener Hajduka

Čelnici Standard Liegea objavili su kako im je nametnuta, za sada privremena, zabrana transfera zbog financijskih nepravilnosti u radu kluba. Uz to su vlasnici kluba, tvrtka 777 Partners, priopćili igračima i svim zaposlenicima kluba kako su u velikim financijskim problemima i u ovom trenutku ne znaju kada će im isplatiti plaće.

Situacija nije nimalo dobra, a o svemu je danas otvoreno govorio trener Ivan Leko koji je momčad preuzeo početkom ove godine te ostvario glavni cilj, ostanak u ligi.

'Na sastanku nam je rečeno da uprava ne zna kada ćemo primiti plaće. Najteže se podnosi neizvjesnost. Ne samo za nas. Za ovaj klub radi šezdeset do sedamdeset ljudi. I oni također moraju staviti hranu na stol... Što bih želio poručiti ljudima iz 777 Partnersa? Da su ljudi ovdje tužni. Ne znaju što će budućnost donijeti. Čitamo svašta, ali nitko ne zna što se događa. Svi traže istinu... Dobro je da je sezona pri kraju, ali što je s ambicijama za kasnije? Ovo je jako tužna situacija za lijep i velik klub kao što je Standard', rekao je vidno razočarani Ivan Leko.

Sad je pitanje hoće li Leko uopće ostati nakon završetka sezone...

'Došao sam ovdje s ambicijom boriti se za europska natjecanja sljedeće sezone. Da su mi rekli da se i sljedeće sezone moram boriti za ostanak, ne bih došao. I ja sam zabrinut, da. Teško je koncentrirati se na ovakav nogomet. Svatko tko kaže drugačije, zavarava se. Ipak, igrači su i dalje ujedinjeni unatoč financijskim problemima', kazao je Leko i otkrio:

'Pitao sam ima li igrača koji radije ne bi više igrali. Nitko nije digao ruku. Moramo crpiti snagu iz naše časti, našeg ponosa i prekrasnih boja ovog kluba. Da nas nitko poslije ne može nazvati prevarantima. Želimo i dalje davati sve od sebe kako bismo poslije mogli svakoga pogledati ravno u oči.'

Standings provided by Sofascore