NEMA IZNIMKE

Ova tri ključna pravila moraju se pridržavati svi izvođači na Eurosongu

07.05.2024 u 21:06

Bionic
Reading

Pobjeda na domaćem izboru i odlazak na europsku pozornicu donosi puno više od onoga što gledatelji i mogu zamisliti. Ono što je najvažnije je da se svi izvođači moraju pridržavati određenih pravila. Neki od njih mijenjaju se kroz godine, no postoje tri koja su strogo zacrtana

Ako razmišljate o tome da se iduće godine prijavite na Doru, pa, ako vam se posreći, odnesete pobjedu i dobijete priliku predstavljati Hrvatsku na Eurosongu (koji će se, nadamo se, iduće godine održati upravo u našoj zemlji), morat ćete biti upoznati s pravilima koja su zapisana prije nekoliko desetljeća.

Među prvim pravilima ono je o broju ljudi na pozornici, a njih može biti najviše - šest. To je dakle gornja granica u koju morate uključiti vokale i plesače.

Zahvaljujući odluci još 2000. godine da glazbu više ne izvodi eurovizijski orkestar, taj posao oko brojke na pozornici uvelike je olakšan, budući da se sada sve pjesme izvode uz matricu.

EUFORIJA RASTE

Baby Lasagna stao na pozornicu Eurosonga: Pogledajte prizore s probe

Pogledaj galeriju

Nakon toga važno je napomenuti i da svaka pjesma, koja se izvodi na eurovizijskoj pozornici može trajati maksimalno tri minute. Sve ispod toga - dozvoljeno je.

Treće, vjerojatno i najvažnije pravilo je da glavni izvođači moraju pjevati uživo. Nasnimljeni vokali dopušteni su tek u slučajevima kada vokal služi kao dio instrumentala.

Sada kada znate i to, spremni ste za Eurosong!