EWAN MCGREGOR I MARY ELIZABETH WINSTEAD

Zbog nje je nakon 22 godine ostavio suprugu i četiri kćeri i počeo sve ispočetka

22.04.2024 u 06:15

Bionic
Reading

Da ne znate cijelu povijest njihovog odnosa, bez puno razmišljanja rekli biste zasigurno da su rijetke ljubavne veze kakvu imaju Ewan McGregor i Mary Elizabeth Winstead. No priča je puno zamršenija, a oni su nakon mnogih uspona i padova izdržali sve kušnje i ojačali svoju vezu, kako na filmskom platnu, tako i u stvarnom životu

39-godišnju američku glumicu javnost je zapamtila ponajviše kao 'razaračicu' braka Ewana McGregora, s kojim je danas u sretnom braku. A upravo s njim Mary Elizabeth Winstead snimila je novu ekranizaciju književnog hita 'Plemeniti gospodin u Moskvi', koja stiže na SkyShowtime.

Njih dvoje upoznali su se tijekom snimanja treće sezone serije ‘Fargo’ sad već davne 2016. godine, a veza je službeno otpočela 2017. To možda ne bi bilo ništa neobično da ona u to vrijeme nije bila u braku s Rileyjem Stearnsom, a on 22 godine u braku s Evom Mavrakis, s kojom ima četvero djece - četiri kćeri, od kojih su jednu posvojili.

Najbolje od svega je to da je McGregor doveo Mary u obiteljski dom i upoznao je sa suprugom i djecom davno prije razvoda te su čak zajedno večerali.

  • +5
Ewan McGregor i Mary Elizabeth Winstead Izvor: Profimedia / Autor: Sharon Dobson / Alamy / Alamy / Profimedia

Mary Elizabeth Winstead za Stearnsa se udala 2010. godine, a da kreću svatko svojim putem objavili su u objavi na Instagramu, koja je u međuvremenu obrisana. U njoj je tada pisalo:

Život je nepredvidiv

‘Sjedim ovdje sa svojim najboljim prijateljem kojeg volim svim svojim srcem. Proveli smo život zajedno i bio je prepun sreće i ljubavi svakoga dana. Odlučili smo da je vrijeme da krenemo svatko svojim putem, no i dalje ostajemo najbolji prijatelji i suradnici, sve dok živimo. Još uvijek nam je stalo do onog drugog, no samo na drugi način. Voljet ću te zauvijek Riley’, napisala je uz zajedničku fotografiju Mary dok je on napisao:

‘Upoznao sam Mary prije 15 godina i od tada smo u životu jedno drugome bili najvažnija osoba. Naš život bio je prepun emocija. Život je ipak nepredvidiv. Iako će i dalje biti u životima jedno drugoga, više te živote nećemo živjeti zajedno. I dalje se jako volimo, no različiti smo ljudi s različitim putevima i različitom budućnošću. Jedva čekam vidjeti gdje ćemo na kraju završiti. Uvijek ću te voljeti, Mary.’

U tom trenutku ni to nije izgledalo čudno, no u listopadu 2017. paparazzo je snimio prve poljupce lijepe Mary i McGregora u Londonu. Odmah potom objavljeno je da se glumac razvodi od supruge, iako, navodno, nisu živjeli zajedno još od svibnja. Već idućeg mjeseca McGregor i Winstead snimljeni su kako se drže za ruke u Los Angelesu.

A onda je stigla i službena, javna potvrda, odnosno zahvala. U svom govoru povodom osvojenog Zlatnog globusa upravo za rad na seriji ‘Fargo’, Ewan McGregor zahvalio je svojoj novoj djevojci.

Želim iskoristiti trenutak i zahvaliti Ev što je bila uz mene 22 godine, kao i našoj djeci. Clara, Esther, Jamyan i Anouk, volim vas. Oduvijek sam volio biti glumac i družiti se s glumcima i na kraju sam dobio priliku raditi s nevjerojatnim ljudima. Ovog ovdje ne bi bilo bez Davida Thewlisa, Michaela Stuhlbarga, Carrie Coon i ne bi bilo Raya bez Mary Elizabeth Winstead.’

Ewan McGregor - govor na Zlatnim globusima Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Četiri dana kasnije svoju je ljubav potvrdio na dodjeli Critics Choice Awardsa, gdje je ponovno nagrađen. U govoru je zahvalio Mary, a prije negoli se popeo na pozornicu, pred kamerama ju je poljubio.

Brakorazvodna parnica i bitka za skrbništvo

Nekako u to vrijeme pojavile su se informacije da je McGregor podnio zahtjev za razvod od Eve Mavrakis, a otkriveno je i da je zatražio zajedničko skrbništvo, iako je Eve tražila da jedina ima skrbništvo uz McGregorovo pravo viđanja djece. U papirima je naveo nepomirljive razlike kao glavni razlog njihovog razvoda, a tamo stoji i kako su se razišli 28. svibnja 2017. godine.

A Gentleman In Moscow Izvor: Društvene mreže / Autor: Showtime

Njihova veza doživjela je momentalnu osudu javnosti, Mary Elizabeth Winstead postala je razaračica brakova, a nije ju poštedjela ni McGregorova kći Clara, koja je u ljeto 2018. javno nazvala očevu djevojku ‘smećem’. Iako je kasnije priznala da žali zbog izrečenog, svoje riječi nije mogla povući. No bila je to tipična reakcija povrijeđene djevojčice.

‘Rekla sam kako se osjećam i nisam se željela ispričavati zbog toga. Znam da to nije bio pravi način za rješavanje stvari, no teško je kad se sve promijeni i kada imaš jednu viziju obitelji koje više nema. Sve je to čudno’, priznala je nedugo potom Clara, otkrivši kako joj je najteže padalo to što se otac javno pokazuje s novom djevojkom, a oni u tišini rješavaju razvod.

Clara je na kraju prihvatila očevu novu djevojku te je čak ona prva koja je sa svijetom podijelila sretnu vijest da je njezin otac dobio sina Laurieja.

Sve to utjecalo je i na vezu McGregora i Mary, koja je navodno tijekom 2018. nakratko bila prekinuta, a sve zbog toga što se glumica nije mogla nositi sa zlim komentarima javnosti. No vrijeme je pokazalo da se za pravu ljubav isplati boriti, stoga su njih dvoje nastavili dalje zajedno jači no ikada. Iduća im je 2020. bila suradnja na filmu ‘Birds of Prey’.

Godine 2019. odlučili su se na veliki korak - kupili su zajedno kuću u dijelu Hollywooda koji obožavaju celebrityji, a u lipnju 2021. stigla je i kruna njihove ljubavi - dječak kojeg su nazvali Laurie. Deset mjeseci kasnije par se pred odabranim društvom, nekolicinom prijatelja i najužom obitelji odlučio vjenčati.

Tajno vjenčanje održano je u Los Angelesu, a izvor blizak paru tada je otkrio: ‘Bilo je to malo vjenčanje za obitelj i bliske prijatelje. Imali su ceremoniju na otvorenom, bilo je lijepo. Oni su presladak par. Pritajeni su i uživaju u svom životu u kanjonu. Često planinare i vrijeme provode na plaži.’

Proteklih mjeseci par je dobio još jednu priliku za suradnju, već nahvaljenu od brojnih kritičara. Riječ je o adaptaciji hit knjige Amora Towlesa 'Plemeniti gospodin u Moskvi’, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

'Znam da postoje parovi koji to ne bi učinili, ali mislim da je, budući da smo se i upoznali radeći zajedno, gluma temelj onoga što volimo jedno kod drugoga. Nikad se nisam toliko zabavljala u nekoj sceni kao kada sam je snimala s Ewanom i mislim da ovakvu priliku nismo mogli propustiti’, izjavila je nedavno Mary Elizabeth, dajući svima do znanja da su ih svi usponi i padovi, kroz koje su prošli, samo ojačali i učvrstili njihovu ljubav.