'hajde da ludujemo'

Tajči uskočila u kultnu ružičastu haljinicu: 'Ista haljina 34 godine kasnije'

06.05.2024 u 14:23

Bionic
Reading

35 je godina prošlo od pobjede grupe Riva u Švicarskoj, što znači da nas 34 godine dijele od nastupa Tatjane Cameron Tajči s pjesmom 'Hajde da ludujemo'. Nastup je to koji se upisao u povijest glazbenog natjecanja, a glazbenica se i danas rado prisjeća nastupa

Među najistaknutijim predstavnicima Hrvatske na Euroviziji listu zasigurno predvodi Tatjana Cameron Tajči čiji je hit 'Hajde da ludujemo' još uvijek neizostavan broj u razgovorima o povijesti hrvatske glazbe. Godine 1990. Tajči se u zagrebačkoj prepunoj dvorani 'Vatroslav Lisinski' upisala među najistaknutije eurovizijske izvođače svih vremena, a obožavatelji su joj odali veliko priznanje pozvavši ju Malmö.

Popularna je glazbenica tako otputovala u Malmö gdje će nastupati u jednom klubu za fanove, a tom je prigodom napravila i jedan kolaž kojim se prisjetila svog povijesnog nastupa koji se odvio prije čak 34 godine.

Na pozornici u Lisinskom Tajči je tada nastupala noseći ružičastu mini haljinu dugih rukava s apliciranim perlicama nalik na dragulje koji su obrubljivali izrez dekoltea, a kombinacija visokih crvenih potpetica, ružičaste minice i plave natapirane kose look je koji se upisao u povijest te koji mnogima prvo padne na pamet pri spomenu imena Tajči.

Da su godine tek broj, glazbenica je pokazala na Instagramu objavivši fotografiju kojom je pokazala da joj kultna ružičasta haljinica još uvijek pristaje.

'Ista haljina 34 godine kasnije. Sjajno se drži', napisala je uz fotografiju.

Pjesmom 'Hajde da ludujemo' 1990. zauzela je sedmo mjesto u finalu, što je smatra jednim od boljih plasmana Hrvatske na eurovizijskim listama. Pobjedu je tada odnio Talijan Toto Cutugno s pjesmom 'Insieme' te odveo Euroviziju u Italiju po drugi put. Godine 1964. pobijedili su pjesmom 'Non ho l'età' koju je otpjevala Gigliola Cinquetti, a 2021. osvojili su Europu pjesmom 'Zitti e buoni' koju je izvela energična grupa Måneskin.

Odbrojavanje je počelo

Pogledajte kako izgleda impresivna pozornica Eurosonga 2024.

Pogledaj galeriju