odradila zadnju 'šihtu'

Dunja Mazzocco Drvar nakon odlaska s malih ekrana: 'Ono kad mi kažu da će na novom poslu biti manje stresa'

20.08.2020 u 13:24

Bionic
Reading

Omiljena meteorologinja u srijedu navečer se oprostila od gledatelja otkrivši da više neće voditi prognozu na RTL-u ali i da, nakon 17 godina odlazi s televizije. Novu poslovnu sreću potražit će u održivom razvoju, u nevladinoj organizaciji, a na tu temu se danas oglasila na Twitteru

Osim na televiziji Dunja Mazzocco Drvar se od svojih vjernih gledatelja oprostila i na društvenim mrežama. Njezino 'oproštajno pismo' u kratkom roku je izazvao velik broj komentara. Kolege, suradnici i oni koju su je s radošću pratili svih godina većinom su tužni, ali su joj poželjeli sreću u novom poslovnom izazovu.

Neki su pak komentirali kako će sada imati manje stresa pa se meteorologinja na tu temu danas oglasila na Twitteru simpatičnom objavom. 'Ono kad mi kažu da će na novom poslu biti manje stresa', komentirala je uz zabavan prikaz nepogoda koje nam prijete.

'Nakon svih ovih godina na ekranima, nastupila je želja za profesionalnim mirom. Ponekad je bilo jako zamorno raditi 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu. Uvijek sam morala biti angažirana. Mislim da je vrijeme da počnem mirnije živjeti', ispričala je za Story. Rekla je da ide raditi ono što živi već godinama te da joj obitelj pomogla donijeti joj odluku te naglasila kako je jako sretna što će započeti ovo novo poglavlje.

Inače, Dunja je do 31. kolovoza formalno na RTL-u, a jučer je odradila svoju zadnju televizijsku šihtu. Podsjetimo, na RTL je prešla s televizije N1, prije koje se pak u ulozi meteorologinje pojavljivala na HRT-u. Sada će biti dio Društva za oblikovanje održivog razvoja, udruge stručnjaka koja se bavi promicanjem održivog razvoja na području energetike.

'Možemo djelovati na više razina, dakle individualno, jer svatko od nas može poduzimati stvari na dnevnoj razini da naučimo živjeti u tom novom svijetu i drukčijem okruženju, da se pokušamo vratiti nekoliko koraka unazad i da smanjimo štetne posljedice. Na društvenoj razini možemo educirati djecu, prijatelje koji nisu osviješteni, a možemo i na toj višoj razini, političkoj, glasanjem odlučiti kome ćemo dati u ruke te probleme da ih se rješava. Bilo je zanimljivo kad je Greta Thunberg odlazila iz Amerike, samo jednu riječ je poručila, a ona je bila - 'glasajte', poručila je Dunja u razgovoru za tportal.

  • +4
Dunja Mazzocco Drvar Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL