Sladoled nabrzaka

Sladoled nabrzaka

01.03.2013 u 08:51

Bionic
Reading

... s namirnicama koje imamo i u Domovini ;). Odnosno - s namirnicom. Listajući australski fensišmensi food magazin veljača/ožujak, Donna Hay, uvidjela sam da su banane - in

Pa sam se pokondirila i krenula prijateljima u Maleziji spravljat' sladoled od banane. Nema mi Maje Danice Pečanić ovdje pa nismo mogle snimiti cijeli proces (Majo, mi bismo to bolje od ovijeh u Doni Hej ;)).

za četiri lizača
... apokalipse ?!?

4 oguljene banane
sok 1 limuna ili limete
400 ml slatkog vrhnja
70 g šećera u prahu
čep ekstrakta vanilije ili vrh žličice vanilije

Banane ogulite, nasjeckajte na komade i ubacite u posudu s ostalim sastojcima te dobro izmiksajte.

Ako nemate aparat za sladoled - stvaarno sve još jednom dooobroizmiksajte.

Izlijte u kalupe za sladoled i stavite u zamrzivač. Ostavite ih u zamrzivaču 2 do 3 sata.

Izvadite i poslužite!

U međuvremenu možete napraviti i preljev od čokolade, ako se (po)želite lagano zabetonirati ;).

Ovo nam je hit dana ovdje, u KL - u, pa neka bude i pjesma za sladoled od banane, e da bi dekonstruirala moj fudstilistički snobizam ... a i Mrle kaže Jelo, Jeloslatka karamelo - što sjaaajno ide sa sladoledom od banane ;)