Meringue Mémoire

Meringue Mémoire

30.11.2012 u 13:27

Bionic
Reading

Blaž radi sjajno slatko - kaže mi prijatelj Sanjin Kaštelan i pošalje fotke Blaža kojega je usnimio. Kako sjajno radi slatko :)

Citiram Blaža:

Ovaj recept je posvećen strasti koja se ne zaboravlja. Podsjetnik na sve ljubavne trenutke zbog kojih živimo - putene, tople, mirisne, meke i zavodljive. Jednostavan recept za muškarce koji žele biti sexy frajeri. Prvo u kuhinji, naravno, a onda i šire ;).

Kraj citata!

za jednu meringicu

4 bjelanjka
200 g kristalnog šećera

prstohvat soli

ostale količine po želji:

čokolada za kuhanje

nugat krema
listići badema

naribana korica limuna
kompot od breskve
sirup od lješnjaka


Veliku, putenu puslicu napravit ćete tako da na srednjoj brzini miksera umutite bjelanjke dok
ne stvore nježni oblačić

U međuvremenu zagrijte pećnicu na 150 C.

Ono na što morate paziti je da zdjela u kojoj mutite bude besprijekorno čista, bez traga žutanjaka. Kad se stvori dovoljno čvrsta a nježna pjena, počinje se dodavati šećer, ali pomalo, kroz kakvih desetak minuta. Kad iskoristite sav šećer, uključite mikser na najveću brzinu i miksajte još 7, 8 minuta.

Znat ćete da je smjesa gotova tako da je uzmete među prste.

Ako još ima zrnaca šećera u sebi, nije gotova. Treba biti čvrsta, glatka i sjajna. Smjesu stavite na lim obložen papirom za pečenje i napravite nešto nalik na oblik okrugle zdjelice ili gnijezda, ako više volite poetične izraze. Pecite u pećnici oko 60 minuta.

Izvadite veliku puslicu i u nju stavite što želite. U ovom slučaju prvo je stavljena, na pari rastopljena, čokolada s nugatom, prepečeni listići badema, naribana korica limuna, narezane breskve iz kompota i sve dobro poprskano sirupom od lješnjaka.

A zašto je baš napravljen ovakav izbor namirnica je intimna tajna. Otkrit ću vam samo da je za osobu koja je ljubav mog života i čija koža, kad je grlim, vjerovali ili ne, miriše baš tako.


Rastopljena čokolada s nugatom


Preprženi listići badema


Sirup od lješnjaka


Naribana korica limuna


Breskve iz kompota ili možete sami prokuhati dunje i posložiti ih umjesto breskvica - Blaž sori!


Hrana je ljubav! Pomirišite - prepoznajte ;)