Ostaci kineske radionice

Ostaci kineske radionice

19.11.2012 u 12:33

Bionic
Reading

... održane u subotu na Tavanu završili su u laganom, jesenskom čušpajzu. Chilli, sezamovo ulje i ostali egzotični začini - uključeni!

Kako je izgledala radionica kineskih okruglica ilitiga dumplinga vidjet ćete u sutrašnjemu postu. Ovo neka bude svojevrsni teaser putem kojega ćete poželjeti doma kuhati azijatske delicije i time razblažiti ovo sumorno vrijeme i tešku hranu koja nadolazi.

Potrebno je kupiti kvalitetne namirnice na tržnici; pak choi kod Severa na štandu, tofu na jedinom štandu zdrave hrane u Dolcu (nema nam više Tomara - šmrc!), shitake kod tete s gljivama na mliječnom odjelu i kineski kupus kod bakice koja drži rabarbaru, a nalazi se u sredini, dolje nasuprot stepenica.

Prepoznat ćete štand po gomili kineskog kupusa (ono svjetlozeleno, duguljasto, s velikim listovima i puno bijelog kocena/korijena).


Sve zajedno je potrebno nasjeckati na najmanje moguće komade, pomiješati u posudi zajedno s malo chillija i dobrog sezamovog ulja

S tim da kad nasjeckate kineski kupus, uzmite gazu, ubacite ga, takvog nasjeckanog unutra i dobro procijedite. Isto učinite s gljivama. Ako vam ne bude dovoljno kupusne tekućine nasjeckajte još jedan kupus i procijedite.


Pak choi nasjeckajte na komade, dobro operite i stavite sa strane


U lonac ulijte tekućinu od kupusa i gljiva i dodajte malo vode

Kad uzavrije ubacite shitake s tofuom i pustite da se kuhaju par minuta.
Dodajte pak choi i također prokuhajte par minuta.


Skinite s vatre i stavite u posudu za juhe, dodajte začina ...


... Hoisin sosa ...


... sezamovog ulja ...


... i još chillija ako vam nije dovoljno ljuto (začine koje vidite nabavila sam u Berlinu, ali imate nešto slično i kod nas, bar što se sadržaja tiče)

Uživajte u okusu koji krijepi dušu i tijelo.

za jednu juhicu

1 ili 2 komada kineskog kupusa
1 pak choi
100 ili 150 g shitake gljiva
200 g tofua
chilli
soja sos
sezamovo ulje

Proces sam opisala gore čisto tako da malo promijenim slijed ;)