30.08.2012 12:58

Debeljuškaste bundevčinke

... u epizodi - kalorijska, hranidbena bomba! Napecite ih hrpimice, začinite razblaženom halvom (''karameliziranom'' mješavinom meda i sezama) i prelijte agavinim sirupom!

Foto: Foto: Jelena Iva Nikolić/

P1140942

Foto: Jelena Iva Nikolić
I preživite! Možete ih i ohladiti pa ih rezati na komade koji nalikuju mađaricama. Super slastica uz hladan čaj ili crnu kavu.

Foto: Jelena Iva Nikolić
A ovako tople su idealne za doručkiranje. Nakon takvog obilnog i slatkog doručka imat ćete energije za optrčat zemaljsku kuglu!

Foto: Jelena Iva Nikolić
Puca me jesenski đir kojemu ne želim odolijevati pa eto tako kupujem hokkaido


... bundeve i radim ova slasna i slatka čuda.

Foto: Jelena Iva Nikolić
Halvu sam naručila od tete Jelene, imenjakinje koja dostavlja divne halve, tahinije, limunske bosiljke i sirovi kakao. Ako ste zainteresirani za ta njezina čuda pišite mi u inbox Sjedi&Jedi - ja pa ću vas povezati

Foto: Jelena Iva Nikolić
Elem, halva je gusta, ''kaodaje'' karamelizirana smola koju trebate razrijediti vodom i zagrijati na laganoj vatri kako bi se rastopila e da biste s dobivenom smjesom začinili bundevčinke

Mnijem da bi iste bile divne i u slanoj verziji s naribanim slanim ovčjim, kozjim ili kravljim sirom pa s malo timijana ili sjemenkama koromača ... uf, kombinacije su beskonačne i superukusne!

za 10ak debeljuškastih bundevčinki

šalica pirea hokkaido bundeve
šalica oštrog brašna
žlica praška za pecivo
prstohvat soli
2 žlice praška za pecivo
vrećica vanilin burbon šećera
prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
malo cimeta
2 jaja
šalica mlijeka


Zagrijte pećnicu na 200 C.

Razrežite i očistite hokkaido bundevu i narežite na komade. Stavite ih u vatrostalnu posudu i ubacite u pećnicu. Pecite ih 15ak minuta dok ne omekšaju.

Foto: Jelena Iva Nikolić
U posebnu zdjelu ubacite jaja, brašno, začine, mlijeko i komade bundeve.
Izmiksajte sve zajedno u palačinkastu smjesu i pripremite za pečenje


Foto: Jelena Iva Nikolić
Na tavu bacite kap ulja i bundevčinku po bundevčinku dok ih ne ispečete moćnu gomilicu

Foto: Jelena Iva Nikolić
Namažite svaku razrjeđenom smjesom/halvom i naslažite jednu na drugu.
Prelijte agavinim sirupom ili medom i poslužite uz hladan čaj, crnu kavu


Foto: Jelena Iva Nikolić
Ako ih se odlučite ohladiti možete ih poslužiti i uz čašu crnog vina ili nekog slatkog likera, poput teranina (liker od Terana). Gorgeous!



Zanimat će vas još...

30.09.2012 21:44

Nađumbirana pita od bundeve

18.09.2012 11:38

Tranzicijska pita


Playlista