Old school gusti sa šlagom by Koro & Tony

Old school gusti sa šlagom by Koro & Tony

26.08.2011 u 09:37

Bionic
Reading

Old school gusti sa šlagom by Koro & Tony

Vozimo se iz Splita i Korina i Toni pričaju o svojim starijim sestrama. Koro ima Ingu, Toni Arielu. Koro se sjeća kako je u osamdesetima glavna fora bila ljeti piti gusti sa šlagom i čudi se zašto se to više nigdje ne poslužuje. Starija ju je sestra redovito vodila u Zagrebu ili na Rabu na gusti sa šlagom kad je bila dijete.

Toni priča o lunaparku u Draškovićevoj, besplatnim žetonima i izlascima sa starijom sestrom i njezinim dečkom na gusti sa šlagom! I sve je tako veselo i nevino i puno ljubavi i smijeha u tom trenutku.

Ja nemam ni sestru ni brata i nikada nisam pila gusti sa šlagom. Zato jedan dan nazovem Maju, fotografkinju i pitam je li ona pila gusti sa šlagom kad je bila dijete. Maja kaže da nije i ja odlučim da ćemo i probati i snimiti taj gusti sa šlagom pa kud puklo da puklo. I bi tako! I probasmo i snimismo! I zaključismo kako je to baš super slastica za ljeto. Kiselost marelice i slatkoća šlaga bolja je kombinacija od sladoleda! Naročito ako je sve hladno.

Nakon snimanja posjetio nas je Majin prijatelj Ivan koji se zgrozio činjenicom da smo tek sada probale gusti sa šlagom! Njemu je naime glavna fora bila, nakon škole u proljeće i rano ljeto, skoknut' u obližnji birc posrknut' gusti sa šlagom.

E pa nikad nije kasno za dobre stvari. Ako ste i vi voljeli gusti sa šlagom i imate starije sestre/braću onda napravite ovo old school pićence i pozovite ih na druženje. Ne zaboravite im napomenuti kako su vam uljepšali djetinjstvo i kako je baš super imati stariju sestru/brata s kojom/kojim možeš popiti gusti sa šlagom!

za dvoje/dvije

2 x po 2 dcl gustog soka od marelice
(ako ga ne želite kupovati gotovog, ispasirajte svježe marelice - bit će još bolji!)
100 ml slatkog vrhnja
50 g šećera u prahu
kap esence vanilije

Sok ohladite i stavite u visoke ili male, ali široke čaše. Napravite čvrsti šlag od slatkog vrhnja i šećera u prahu s malo vanilije.


U svaku čašu sa sokom stavite šlag i slamku i uživajte! Za šlag će vam trebati i žličica :P ...


Tvrdi bomboni od ljubičica, poklon prijateljice Laure iz Madrida, divno se sljubljuju sa sokom. Ako nemate baš te, od ljubičica, kupite 505 s crtom koje ste sigurno tamanili kao djeca i navalite! ;)