izazovno izdanje

Za ovo je trebalo hrabrosti: Tijelo je prekrila sjajnim kristalima i malo toga ostavila mašti

07.05.2024 u 19:56

  • +14

Emily Ratajkowski

Izvor: Profimedia / Autor: JOHN ANGELILLO / UPI / ABACA / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / ANGELA WEISS / AFP / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Na najvažniji modni događaj u godini Emily Ratajkowski stigla je optočena draguljima, od glave do pete. Njezina senzacionalna i prije svega odvažna haljina privukla je popriličnu pozornost

Za šetnju gala tepihom u njujorškome Muzeju umjetnosti Metropolitan Emily Ratajkowski odabrala je stajling koji itekako ostavlja dojam. A nakon senzacionalnog prednjeg dijela haljine slijedi još jedan 'wow' efekt u trenutku kada je Emily okrenula leđa.

Autorica knjige 'My Body' pojavila na tepihu koji je prekrivao stepenice njujorškog Muzeju umjetnosti u izgledu koji je interpretirao ovogodišnji dress code 'Garden of Time' ostavljajući malo toga mašti. Ratajkowski je odlučila nositi golu haljinu ukrašenu draguljima, vintage komad iz Versacea. Haljina dugih rukava bila je prošarana srebrnim kristalima, a sadržavala je i druge spektakularne detalje poput otvorenih leđa i prozirne suknje s uzorkom.

Pošle godine Emily se pojavila na Met Gali u elegantnoj rumeno-ružičastoj Tory Burch haljini koja je imala duboki V-izrez, delikatne srebrne ukrase, siluetu spuštenog struka i dugu suknju od tila.

Ovogodišnji dress code 'The Garden of Time' je koncept inspiriran J.G. Ballardovom istoimenom kratkom pričom iz 1962. U biti tema ispituje intrinzičnu vezu između vremena i prirodne ljepote - ostavljajući širom otvorena vrata polaznicima da protumače pravila odijevanja kako žele.

'Garden of Time' također nadopunjuje proljetnu izložbu Instituta za kostime 'Sleeping Beauties: Reawakening Fashion', koja će uključivati oko 250 predmeta koji se protežu kroz četiri stoljeća iz ogromne kolekcije instituta, a svi su vizualno ujedinjeni ikonografijom povezanom s prirodom te će poslužiti kao metafora za krhkost i prolaznost mode.

Chic nijanse koje se nose ovog proljeća Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Izložba će u svom postavu također sadržavati niz modernih tehnologija, od vrhunskih alata, umjetne inteligencije i računalno generiranih slika do tradicionalnih formata rendgenskih snimaka, video animacija, svjetlosnih projekcija i zvučnih pejzaža.

  • +73
Met Gala 2024. Izvor: Profimedia / Autor: Matt Baron / Shutterstock Editorial / David Fisher / Shutterstock Editorial / Dimitrios Kambouris / Getty images / Profimedia