KUTAK KOJI ĆETE OBOŽAVATI

Preuredite zapušteno potkrovlje u svoj mali raj: Kosina stropa interijeru daje posebnu draž i šarmantnost

13.03.2020 u 09:49

Bionic
Reading

Tko kaže da pri ulasku u potkrovlje morate proživljavati scene iz horor filmova? Uz malo novaca, truda, svježe boje i originalnosti možete učiniti čuda sa zapuštenim tavanom koji čeka da ga transformirate u svoj kutak iz snova

Ima nešto u toj kosini stropa, drvenim gredama i prozorima s kojih puca pogled na cijelu ulicu. U mnogim domovima potkrovlja su nažalost nedovoljno neiskorištena i najčešće služe za gomilanje viška namještaja i odjeće. No oni mogu biti puno više od toga.

Ako je slična situacija i kod vas, a baš bi vam dobro došla dodatna gostinjska soba ili kupaonica, ili pak cijeli život sanjate o vlastitom walk in ormaru s dovoljno polica za sve vaše cipele te stolom za šminkanje, predlažemo da baš sad izdvojite vrijeme za planiranje preuređenja vašeg tavana.

Uistinu nije potrebno puno da potkrovlje pretvorite u vaš mali kutak sreće, pogotovo ako je već postavljen knauf, odnosno riješen strop. Izbacite višak stvari koje ste godinama ondje odlagali, očistite paučinu i uz pomoć boje udahnite svježinu prostoru.

Ukoliko imate postojeće grede obavezno ih zaštitite premazom protiv crva i ostalih nametnika. Grede su posljednjih godina veliki hit u uređenju interijera, prostoru daju toplinu i osjećaj doma te djeluju vrlo chic u prostoru.

Kada u glavi vizualizirate što točno želite postići od prostorije i kako je želite urediti, preostaje vam samo da odredite budžet kojim raspolažete i bacite se u nabavku namještaja i dekoracija. Budite originalni, svoji i sve samo ne dosadni. Poigrajte se bojama i uzorcima. Neka to bude mjesto u kojem ćete se prepustiti maštanju i odmoriti dušu.

Bacite oko na galeriju i inspirirajte se predivnim potkrovljima drugih vlasnika.

  • +7
Uredite zapušteni tavan u prostor iz snova Izvor: Profimedia / Autor: Di Lewis / ewastock / Profimedia