BRZO I LAKO

Jednostavan recept za slasni čokoladni mousse

04.02.2016 u 08:00

Bionic
Reading

Kad god poželite ukusan desert za koji nije potrebno puno sastojaka, dugotrajna priprema i čekanje do prvog zalogaja – napravite čokoladnu pjenastu kremu

Sama riječ mousse ponekad se onima manje iskusnima u stvaranju finih slastica čini zastrašujuća, ali ovaj recept dokazat će da uopće nema razloga za brigu. Mousse od čokolade može napraviti bilo koji početnik u kuhinji i to s lakoćom. Osim nekoliko zdjela i osnovnog pribora, samo još pronađite čaše u koje ćete servirati prefini mousse.

Sastojci:
140 g tamne čokolade
1 čaša hladnog vrhnja za šlag
3 bjelanjka (žumanjak pažljivo odstranite)

Priprema

U srednje velikom loncu ulijte vode visine do pet centimetara pa pustite da zakipi i zatim stavite zdjelu jer ćete tako otopiti čokoladu na pari. Čokoladu pak prethodno natrgajte na kockice. Tijekom otapanja polako miješajte pjenjačom. Dodajte četvrtinu vrhnja, a ostatak odmah vratite u hladnjak jer treba ostati hladno. Stavite čokoladu sa strane, a za to vrijeme od bjelanjaka napravite snijeg u zasebnoj zdjeli.

Sada vam je potrebna treća zdjela jer mikserom treba istući šlag od ostatka vrhnja koje ste do sada držali u hladnjaku. Polovicu odmah umiješajte u otopljenu čokoladu. Zatim dodajte snijeg od bjelanjaka pa ponovno polako promiješajte i servirajte u čaše ili male zdjele. Nakon dva sata hlađenja, poslužite s ostatkom vrhnja za šlag ili ukrasima po želji.