recept marthe stewart

Dosadio vam je klasični pire krumpir? Ovaj jednostavan dodatak mijenja sve

10.05.2024 u 13:02

Bionic
Reading

Pire krumpir s dodatkom krem sira i vrhnja za kuhanje sočan je i neodoljivo ukusan prilog koji odlikuju kiselkaste note

Kada se nađete u nedostatku vremena i potrebi za jednostavnim prilogom, odabir najčešće pada na ukusan i brzo gotov pire krumpir. Kako vam ovaj tradicionalan prilog brojnim jelima ne bi dosadio, donosimo recept koji će mu dati posve nov okus.

Popularna američka voditeljica i kuharica Martha Stewart tvrdi da se u njenoj obitelji generacijama prenosi odličan recept za pripremu pire krumpira, koji će vas oduševiti okusom i glatkom teksturom.

Tajna je u korištenju krem sira i vrhnja, koje unosi svježinu i aromatičnu kiselost kao stvorenu za podizanje jednostavnih jela poput prženog ili pohanog mesa, grilanog povrća ili pečene ribe.

Sastojci:

  • 1,5 kg krumpira
  • Sol i papar
  • 230 g krem sira
  • 100 g maslaca
  • 1/4 šalice mlijeka
  • 1/2 šalice vrhnja za kuhanje

Priprema:

Stavite krumpir i žlicu soli u srednji lonac, prekrijte hladnom vodom i pustite da prokuha. Smanjite vatru, djelomično poklopite i pirjajte dok krumpir ne omekša, oko 35 minuta. Ocijedite i ostavite dok se dovoljno ne ohladi da možete obraditi rukama.

Uklonite koru i narežite krumpir na velike komade.

Pomiješajte krumpir, krem ​​sir, maslac, mlijeko i 1/4 šalice vrhnja u zdjeli pa miksajte dok se ne sjedini. Začinite solju i paprom i miješajte do željene gustoće.

Vratite pire krumpir u lonac i stavite na srednju vatru. Dodajte preostalo vrhnje i kuhajte uz stalno miješanje dok se ne zagrije. Poslužite odmah ili držite na toplom u pokrivenoj zdjeli iznad kipuće vode do 2 sata.