Mali plac je na Frooom-u!

Mali plac je na Frooom-u!

20.06.2014 u 09:00

Bionic
Reading

Frooom je interdisciplinarna filmska radionica za djecu i mlade koja se odrzava na Tuskancu / Kino Tuskanac i mi cemo im se pridruziti 26.6. (cetvrtak!) od 10:30 do 17:00!

Dragi roditelji ako zelite da vam dijete osvjesti vlastitu kreativnost detaljnije proucite stranice froomovaca, a za nas maloplacne znate da i vama i vasoj djeci zelimo & nudimo najbolju hranu ikad / igdje.


Ostali dodjite uzivati, osvjeziti, hladiti i hraniti se na maloplacju smjestenom u sumici parkica na Tuskancu 26.6., cetvrtak od 10:30 do 17:00!

Za sve koji su lijeni surfati evo nekoliko informacija kopi pejst!


Sto je Froom i sto Froomovci nude:

Radionica-igraonica-filmaonica FROOOM nastaje iz potrebe i želje da se edukativno djelovanje Bacača Sjenki, kao jedno od temeljnih djelatnosti Organizacije od njezinog nastanka 2001. godine, proširi i na najmlađu populaciju te da se potakne i dječje stvaralaštvo i promijeni koncept edukacije s mladima.

Zbog svega toga radionica ima široki raspon godina djece i mladih za koje je osmišljena, uključuje gotovo sve aktivnosti i znanja po kojima su Bacači Sjenki prepoznatljivi u javnosti te u svojem javnom i kulturno-umjetničkom djelovanju: umjetnost zajednice, odnos prema javnom prostoru, novomedijske djelatnosti i promišljanje medija uopće, promišljanje novih obrazaca i jezika u izvedbenim umjetnostima, interdisciplinarni pristup temama i izmještanje uvriježenih motrišta na goruće probleme i izazove suvremenog društva.

Cjelokupni program se sastoji od:

•edukativni program – radionice za djecu osnovno-školskog uzrasta (9-12 godina),
•koncerata filmske glazbe (po jedan svake druge subote) za građanstvo i polaznike radionice – u suradnji sa Hrvatskom Radio Televizijom
•intermedijalnog programa predstava i instalacija (po jedna svake druge subote) – u suradnji sa Hrvatskim Radijem, Slovenskom Radio-Televizijom te Radijem 101.
•tematskih filmskih projekcija (svaki tjedan dvije, otvorene i za građanstvo)
•“Sajam dobre volje” – sajma zdrave hrane i proizvoda, obrta i vještina


Program edukacija/radionica je zamišljen kao proces interakcija raznih umjetničkih ili kreativnih discipline kroz praktičan rad. Na ovaj način djeca i mladi spontano povezuju narative (priče) sa slikama, prostor sa zvukom, izrađene predmete s dramskom radnjom. Ishodišta svakog dana bit će jedna filmska priča.

Radionice se odvijaju u programskim ciklusima po 5 dana u terminu od 9-15 h, a djeca unutar programa rada imaju uključen i zajednički cjeloviti objed.
Prostori koje koristimo za LJETNI Frooom su Kino Tuškanac te ostale dvorane Hrvatskog filmskog saveza, zatim dvorište HFS-a, kao i ulice i parkovi u blizini (Rokov perivoj, Štrosmajerovo šetalište, Tuškanac i Dubravkin put).

Jedna radionica može primiti najviše 16 djece u uzrastu od 9 do 12 godina.


Ciljevi našeg edukativnog projekta:

Kreativno strukturiranje vremena djece i mladih.
Poticanje mladih na stvaralaštvo i razumijevanje procesa stvaranja te razumijevanja mogućeg utjecaja kulture i umjetnosti na društvo u cjelini i pozitivine društve procese. Stvaranje stvaralačke baze novih generacija Hrvatske.
Stvaranje kvalitetnog edukativno, zabavnog programa u gradu Zagrebu u tijeku ljeta. Promicanje filmske i novomedijske kulture generalno i među mladima te stvaranje spona između baštine, pomišljanja urbane kulture i edukativnih procesa mladih.

Predviđeni rezultati edukativnog projekta:

Osnovno educiranje mladih za promišljanje, razumijevanje i stvaranje filmskih, novomedijalnih i interdisciplinarnih umjetnosti i sadržaja. Njihovo dubinsko razumijevanje procesa rada i nastanka umjetničkih filmskih djela i sadržaja. Svaka tjedna radionica će PROIZVESTI  više gotovih sadržaja od kojih će svi biti podijeljeni polaznicima, a dio predstavljen široj javnosti, javnim prikazivanjem  u kinu Tuškanac ili na web stranicama projekta.

Evo. Sve znate! Dodjite nas podrzati: ovakve maloplacne i frooomaste! ;)