Razgovor ugodni

Razgovor ugodni

13.02.2013 u 12:54

Bionic
Reading

... s torboznancem, dizajnerom Slavenom Milićem! Pitanjca moja/Sjedi&Jedi - odgovori njegovi. Sve zajedno; inspirativno i slatko ;)

Kako je biti muškarcem koji pravi torbe za žene? 

             
Pa nije loše.... iako su torbe većinom unisex, uvijek mi je draže kad osobe lijepšeg spola prepozna moj rad.
             
Kako si se uopće počeo time baviti?
      
Imaš li u obitelji kakvog kožara ili nekoga s iskustvom štavljenja i prerade kože?


Kao prvo; jako volim crtati, oblikovati i spajati razne materijale, pa je za početak kiparstvo bio logičan slijed, a kako mi se otac cijeli moj život bavi kožom i knjigoveštvom, koža je uvijek bila dostupna tako da su torbe nekakav spoj ljubavi prema kiparstvu i kožnim predmetima.

Sve radiš sam; od crteža pa do gotovog proizvoda ili imaš kakvu pomoć? Neku švelju ili šveljca!


Nemam niti švelju, a ni šveljca i baš sve radim sam, prvo crtam, pa krojim, šijem i sve ostalo što je potrebno da bi se proizvela jedna torba i na kraju postala spremna za novog vlasnika / vlasnicu.

Jel' Ti žena pomaže u poslu sugestijama i pitaš li je za mišljenje oko svojih radova?


Donata je moja muza prije svega  :) i sve što radim dajem njoj na provjeru i željno iščekujem kritike, a to vrlo često izgleda tako da mi ona kaže da mi ne može ništa reći dok sama ne isproba torbu i tako na kraju ispada da ima - hrpu torbi.

Gdje se sve mogu kupiti Tvoje torbe?


U Zagrebu u Roba store Preradovićeva 34 i Mondo, Ilica 100, u Splitu u Arteriji i u Hamburgu u Putniku.
 
Što je bilo prvo kožno što si izradio?

Počeo sam tako da sam si napravio torbicu za putovnicu, jer često gubim dokumente. 

Gdje nabavljaš kožu za svoje radove?

Na jednom tajnom mjestu, negdje u Italiji. :) 

Razmišljaš li o karmi koju će Ti vegani nabit' zbog toga što se koristiš kožom preminulih životinja ;)? Elem, Tvoja je draga bila na Tavanu pa mi je rekla da si Slavonac - mesojed tako da je ovo retoričko pitanje ;)



Pa razmišljam, ali manje o veganima, više o  karmi.

A sad malo o prehrambenim navikama - sto najvise voliš papat'?

Najviše tradicionalnu hranu ovog podneblja i prednost dajem slanom, nad slatkim, ali pomalo se otvaram i prema novim okusima.

Voliš li kuhat' ili Ti kuha ženica?

Pa nađem se i ja u kuhinji par puta tjedno i najčešće pržim ili pečem, a kako moja žena najbolje kuha! ( to moram reć', hehe) i radi najbolji quiche i super kolače često valjam tijesto i to mi jako dobro ide.

Imate tri psa; jesi li voljan napravit' liniju ogrlica za pse? Jesi li uopće o tome razmišljao ili već i napravio?

Imamo dvije lude jazavčarke i jednog labradora i radio sam im ogrilce, a planiram i napraviti malu kolekciju za ljeto. 

Kako izgleda Tvoj radni dan?


Prvo pustim pse u vrt, pa s Donatom pijem kavu, pa ili odmah odem u Roba store ako radim prvu smjenu pa se vraćam doma u svoju radionu ili obratno. To što mi je radiona doma je dosta praktično, jer kako sam noćna ptica znam i cijelu noć šivati, na sreću susjedi se ne bune.

I nešto zgodno o životu, ljubavi, psima, životu u Zagrebu, svojim malim radostima kojima ispunjavaš dan, život, vrijeme ...

Živim u šumi s 4 prekrasne osobe (dakle tri psa i žena ), gajim veliku ljubav prema biciklima i to onim starim, volim skupljati čudnovate predmete (stare limene kutije, igračke, često se i u šumi nađe kakva lubanja ili tako nešto) iako žena definitivno prednjači u svojoj ljubavi prema vrtnim patuljcima i gljivama i nikako da ju zaustavim... S prijateljima imam bend Johann Wolfgang Pozoj, a kad ulovim vremena treniram brazilski jiu jitsu, puno crtam i ovo proljeće planiram zasaditi hrpu povrća u vrtu, jer jako volim biljke ... život je idiličan!

Slavena Milića potražite na fejsu zajedno s njegovim dražesnim torbicama za bicikle (koje btw možete nabaviti i u Mondo dućkasu s biciklima u Ilici pored Britanca)



Donata + Slaven ;)