I još malo o najkreativnijim čokoladama

I još malo o najkreativnijim čokoladama

07.11.2012 u 22:00

Bionic
Reading

... u Svemiru. Dragi gosn Zotter i njegovo čokoladno carstvo nećemo zaboraviti i sigurno ćemo mu se jednoga dana vratiti. Spremni na kušanje nekih novih čokoladnih kreacija

Novih zato jer Zotter osmišljava čokolade takvom brzinom da one stare mora sahraniti na groblju ideja/starih čokolada, koje se doista nalazi u okrugu tvornice.


Obećala sam da ću objaviti još nešto o Zotteru odnosno posjetu njegovoj tvornici čokolade u Austriji. Pa evo objavljujem Majine fotografije tople čokolade (na fotki:
od zelenog čaja i sezama) ...


... stola s nasjeckanim komadima čokolada za kušanje


Mitzi Blue je jedina okrugla čokolada na svijetu! I ima najbolje ime na svijetu po nekoj otkačenoj ženi iz Kalifornije (ako sam dobro razumijela gospona Zottera)


... divnih pakiranja ...


... i inih čokoladnih zezalica


Ako vam se razvije intenzivni slinocur i krene prema tipkovnici ...


... zaustavite ga obećanjem samima sebi da ćete se danas počastiti jednom ...


... ili dvjema Zotter čokoladicama

Nabavljive su u svim Bio&Bio trgovinama i nisu prejeftine ni prevelike, ali ih zato možete smazati, jednu po jednu ili obje, u sendviču; sami!


A i poželjno je tako učiniti, jer je stoposto zdrava, napucana vašim omiljenim sastojcima stoga bi svaki otpor bio - nepoželjan i nezdrav! Bilo bi divno da se čokomanijacima besplatno instalira po jedno mehaničko čokoladno vime negdje u kući/stanu ;). Ipak su oni najvjernija i najciljanija publika ovom proizvođaču. Pritom ne mislim na sebe, nego na Zoricu koja strpljivo čeka da joj kapnem malo mliječne čokse ;)


A sada - statistika: djelatnici koji rade u Zotteru svaki dan dobivaju gratis obrok spravljenod organskih namirnica u tvorničkom restoranu

Godišnje se proizvede 800 tona čokolade i uveze oko 400 tona kakao zrna.
Kakao kupuju iz čak 12 zemalja


Gospon Zotter aktivno je uključen u kreiranje svih čokolada


Unutrašnjost tvornice iznosi 5000 m2, vanjski prostor 27 ha, imanjem protječe rječica Bach pa ondak, logično ...


... životinjicama dok pasu svira - Bach!! Genijalno!


Imanje je samoodrživo i potpuno u skladu s prirodom i njezinim resursima


Što se tiče najprodavanijih čokolada Zotterovci kažu da se najviše traže čokolade od nugata i karamela, a treće po redu su voćne čokse ... nema vam druge nego da ih sve isprobate ;). Navodno postoji agencija u Zagrebu koja u ponudi ima jednodnevni izlet u Zotter tvornicu koja je blizu Graza, što je stvarno blizu!