Kavopije - glavni trg je naš/vaš!

Kavopije - glavni trg je naš/vaš!

17.10.2012 u 21:04

Bionic
Reading

Danas počinje Coffee Art festival i traje do nedjelje. Idealna prilika našoj kavopijskoj & kafanskoj naciji da se predozira svim vrstama kave i popratnim događanjima

Nakon više nego uspješnog Choco FestaSanja (Bančević Medenica) i Zorica (Živković Farina) odlučile su zakopat' još jedan ovisnički festival - Coffee Art festival kave.

Taj pak, za razliku od prvog, traje puna četiri dana i krcat je događanjima.
U subotu i nedjelju tamo cijeli dan pečem keksiće pa navratite na koji hrusk uz kavu. U nedjelju će mi se pridružiti i Željka/Mrvica pa se vratite po repete.

Sve u svem' imat ćete prilike kušati kave vrsnih barista, napraviti si posebnu festivalsku karticu pod nazivom Jeste za kavu? koja će vam omogućiti brojne popuste i pogodnosti.

A sad malo kopipejstanja iz objave za medije;

Festival kave zamišljen je kao izlagačko - promocijski event na kojemu će brojni hrvatski i strani proizvođači i uvoznici predstaviti svoju kavu te mjesto edukacije i zabave za posjetitelje.


Na festivalu će nastupiti domaći i strani proizvođači kave, uvoznici, distributeri, pržioničari, pakireri, dizajneri, proizvođači aparata i opreme za kavu, profesionalni baristi, vlasnici coffee shopova, a predstavit će se i accessoire za kavu (šalice, pribor), slastice od kave, čokolada, cigare, konjak, rum, likeri, kokteli ….​ (na fotki je espresso i rakijica od likoricije)

Foto: Goran Rusmir
Posjetitelji će moći uživati u prezentacijama, demonstraciji prženja, pripremi i kušanju kave, neobavezno sjediti s prijateljima i uživati u okusima kave i živoj muzici, razgovarati o kavi sa stručnjacima, sudjelovati u raznim tematskim radionicama, isprobati aparate za pripremu kave - od tradicionalnih do najnovijih, isprobati najrjeđe i najcjenjenije kave, učiti o putovanju kave od zrna do šalice, uživati u izložbi fotografija, filmovima te uživo pratiti nastanak likovnih djela crtanja kavom (na fotki su bijela kava i capuccino)

U večernjim će satima posjetitelji u raznolikim festivalskim lokalima na Trgu bana J. Jelačića uživati u CAFFEINE partiju uz različite koktele i napitke od kave i nastupe najpoznatijih hrvatskih DJ-eva.​

Jedan od originalnijih naziva ikad pročitanih/čuvenih, za natjecanje u spravljajnju kave koje će se održati u nedjelju, je Džezva Freestyle Championship! Bravo cure na domišljatosti i općenitim pokušajima da ovim događanjem obrazujete svekoliko pučanstvo u sveziglede - kave!


Dakle, pohodite, naučite, isprobajte, guštajte ilitiga; (na fotki je kava sa šlagom)


Be There or Be Square ;)


A nakon festivala navratite u Bistro Lauba na Zoričin Capuccino Cheesecake i još mnoge druge delicije koje vas tamo očekuju. I to možete činiti svakoga dana; izložba + dobra, zanimljiva i cjenovno prihvatljiva spiza. Imat ćete osjećaj da živite u nekom europskom gradu poput Beča ili Berlina!

Fotke su snimljene u BistrouLauba pa ovom prilikom zahvaljujem Zorici, konobaru (koji je skuhao sve kave i natočio rakiju od likoricije), kuharima i gosponuKličku koji se dosjetio/pokrenuo projekt Lauba u našem malom gradu. Hvala!