Svete Limete

Svete Limete

14.08.2012 u 12:19

Bionic
Reading

... za koktele, vode s okusima, cijeđene sokove, kolače, pite, sladolede i osvježenja raznorazna. Nabasala sam na začuđujuće sočne i svježe primjerke po supermarketima pa ih odlučih konzumirati umjesto limuna

Svako jutro jedna čaša tople vode s cijeđenim sokom limuna odnosno - limete.
To ja zovem zdravljem u čaši!


Za imunitet, balansiranje PH u organizmu, čišćenje toksina iz probavnog trakta, čišćenje i hidratiziranje kože, lagani diuretik


Sve to nalazi se u samo jednoj čaši vode s cijeđenim sokom limete koju je potrebno popiti na tašte


Limete koje se nalaze po navedenim supermarketima uvezene su iz Malezije ili Meksika ..,


... gdje najbolje uspjevaju budući vole topla, vlažna odnosno tropska područja

Ako ih sada kupite bit ćete zadovoljni, jer su stvarno sočne. Znaju biti suhe iznutra pa vam treba najjača šaka na svijetu e da biste istisnuli dvije kapi soka :(.

Limeta je limunova sestrična karakterističnog, egzotičnog, više slatkastog nego kiselog okusa.

Iznimno je zdrava za ženski živalj diljem kugle zemaljske :) kako onaj u pred, post tako i onaj u fertilnoj fazi. Puna je folne kiseline i kalcija!

Korica limete pomaže u borbi protiv starenja kože. Navodno zaustavlja proizvodnju melanina odgovornu za hiperpigmentacije nastale na koži zbog pretjeranog izlaganja suncu. Odmah ću to provjerit' budući izgledam kao kombinacija Gorbačova i cirkuske atrakcije - Žena s brkovima!

Ima da nosim tu masku s korom limete dan i noć dok mi hiperpigmentacije ne postanu samo pigmentacije ;). Iako, tko zna čime je tretirana ta korica limete koja se uvozi iz dalekih zemalja ...


Limetin sok sadrži više limunske kiseline od limunovog soka i zato se preporuča svima koji imaju bubrežne kamence ili žele prevenirati nastajanje istih.
Limeta snižava kolesterol i ima antikancerogena svojstva


Ma limeta je apsolutna citrusna kraljica! I zato je se naguštajte do kraja ljeta u svemu! Od pita, sladoleda, limetada, koktela i voda s okusom - limete :)