Lisnati odred, odred za listanje

Lisnati odred, odred za listanje

18.06.2012 u 12:38

Bionic
Reading

Lisnati odred ordinira s kutijama u kojima se sadi ono što će jednom dobiti lišće. Curke koje stoje iza svekolikog listanja su Maja Subotić i Marina Andrijašević i dobile su jednu od 3 nagrade na, preko vikenda održanom, Danu D! Čestitamoooo!!!!

Nakon obiranja višnje, odnosno urbanog vrtlarenja i voćarenja, uputila sam se u Šibenik. Sa subote na nedjelju. I propustila sam Dan D. Ali kako to s dobrim i kvalitetnim stvarima, idejama i ljudima biva, pronađu put do mojih ušiju i očiju i kad me nema on d fejs of d plejs.


Dok sam na početku šibenske rive, zajedno sa svojom Zdraffkicom, mumala špagete sa svježim vongolama u Konobi Tomaseo ...


... (btw bili su IZVRSNI! I skupi - počela je sezona i sukladno tome restoranski i kojekakav drugi, turistički - harač, ali vrijedilo je!) ...

... u Zagrebu se odvijao ultrazanimljivi Dan D. Nismo vidjele, al' smo čule glase!

Paralelno s tim, pričala sam Zdraffkici i još jednoj svojoj prijateljici kako moram nabaviti kutije, mislila sam na starinske, vinske, za sadnju začinskoga bilja i cvijeća
te kojekakve zanimljive i jestive flore, za terasu na Tavanu.

Prijateljica Ana M. se bacila na traženje vinskih kutija po e-bayu i ustanovila da
su - preskupe. Vina ne pijemo toliko na Tavanu, još ;), da bismo skupile dovoljno drvenih kutija za sadnju, pa smo ubrzo odustale od te ideje.


Ali samo privremeno! Očito. U međuvremenu su se pojavile curke iz Lisnatog odreda, izlagale i rasturile na Danu D i sada im ne gine suradnja sa Sjedi&Jedi i Tavanom!


Kutije su im preslatke i funkcionalne i spremne za kojekakve začinske, zelene, biljne, lisnate kombinacije


Evo što Maja i Marina kažu, na Facebooku, o Lisnatom odredu (ne mogu si pomoći, ali nakon što napišem to ime prvo mi padne na pamet - lisnato tijesto, a ne zeleno lišće - baš sam nepopravljivi požderuh!)
: ...

... Lisnati Odred? Ma to vam je ona ekipa što brije na domaću hranu, prirodni uzgoj, pojednostavljivanje procesa sadnje i huška vas na "urbanu poljoprivredu" :)

Za početnike, neznalice i zelene entuzijaste pripremili smo grow-it-yourself kutijice sa svim elementima potrebnim za prvu sadnju. Vi samo pratite uputstva, složite dijelove k'o da su legići, pazite da biljčice nisu žedne i voila - još koji mjesec pa šalša....

L-I-Š-Ć-E! ♥

Dakle, za sve zainteresirane, potražite ih na Facebooku gdje će u sljedećih par dana osvanuti više informacija i fotaka kutija za sadne početnike i zelene entuzijaste.

Čim nabavim jednu i zasadim nešto što će uspjeti preživjeti ovo užareno, ali i kišno, ljeto - pofotkam i postam na blog.

ČPR (za mlađe od 30 godina - časna pionirska riječ!).