Mali bar Ane Ugarković

Mali bar Ane Ugarković

02.05.2012 u 12:15

Bionic
Reading

... je novootvoren, u Vlaškoj ulici, u dvorištu preko puta Importanne galerije. Na istom mjestu nalaze se i pizzerija Karijola i wine bar Renea Bakalovića. Zagreb konačno ima ono što mu je nedostajalo svih ovih godina; idite i istražite što je to zapravo ;)

Nastavljam pisati o fenomenu hrabrih žena Lijepe Naše. Početak je bio post o slastičarnici Amelie i Žak, prije Praznika rada, a nastavak je Mali bar i Ana Ugarković.

Dotičnoj se chefici divim već godinama i izuzetno cijenim njezin rad, trud i postojanje :). Drago mi je da je jedna tako samozatajna, kreativna i nenametljiva žena svojim talentom, radom i ljubavi prema istom, uspjela postati, i opstati, u poplavi svega i svačega na našoj gastro sceni, i šire.


Nedavno je otvorila Mali bar osmišljen kao produžetak svoje blagavaonice, mjesto gdje se dragi ljudi opušteno druže uz jednostavnu, a opet posebnu, svježu hranu, vrhunsko vino, domaće rakijice i pivo.


U Mali bar možete doći svaki dan na brunch/ručak do 16:00 sati. Ponudit će vam uglavnom juhu ili salatu i glavno jelo, svaki dan drugačije.

Od 16:00 sati na dalje imat ćete prilike s prijateljima, poslovnim ili privatnim partnerima uživati u malim, slanim i slatkim zalogajima/tapasima, vinu i rakijama.

Dakle, hrabra se Ana odlučila Zagrebu ponuditi točno ono što mu je nedostajalo, malo, ugodno, nepretenciozno, ponudom raznovrsno i kvalitetno mjesto gdje se
fino papa, cuga i druži. Konačno možemo i inozemne prijatelje odvesti na ručak ili lagani, večernji snack prije izlaska i prezentirati im najbolje što nudi hrvatska gastro scena.

I sve to s potpisom ;). A da pritom ne bankrotiramo!

Cijeli je projekt sjajno osmišljen! U dotičnom se dvorištu nalaze, na tri razine;
Mali barAne Ugarković iznad kojega je Karijola, s najboljom pizzom u gradu,
i u potkrovlju wine bar Renea Bakalovića Bingo! Tri muhe jednim udarcem!


Svakako posjetite to Sveto Trojstvo i i guštajte u ambijentu, iću, piću, bogatoj ponudi i ljubaznom osoblju. Preporučaju vam: Jelena Iva Nikolić i Mario Kučera ;)


Nenametljivi fotograf Dobre hrane, uzor Maje Danice Pečanić, koja izuzetno cijeni njegov rad; naročito fotografije hrane. U tome joj se pridružujem i stoga ...


... se s istim još jednom fotkam. U Malom baru na stepenicama koje vode u WC ...  mogli smo odabrati i bolje mjesto :P


Moja Ana, ali ne Ugarković, i Kučera u akciji. Mali bar ljude čini sretnima i opuštenima; što se vidi iz priloženog


Radni ručak s menija toga dana; mesne okruglice s pireom i paradajz sosom i, u pozadini, juha od pečenog komorača. Ili koromača :)
. Ultimativni mljac!Još kad se sve prelije Vukovarskim pivom ... uf! Nema bolje ;)


Tapasi/mali zalogaji Maloga bara; slani i slatki


Dok Maja snima, ja koristim priliku i tamanim sve pred sobom ;). Ponekad je nezahvalno biti fotografom hrane!