30.04.2012 01:55

Slastičarnica Amelie, zagrebački šik mistik

Dašak Pariza na zagrebački način, u Vlaškoj 6, u prostoru koji ima stare drvene okvire oko izloga u kojemu možete sjediti i uživati u slasticama šarmantne Žakline koju prijatelji zovu - Žak!

Foto: Foto: Maja Danica Pečanić/

amelie

Foto: Maja Danica Pečanić
Amelie postoji već dvije godine i sigurno ima ljudi koji je još nisu otkrili.
Za njihovo dobro objavljujem par informacija i fotografija o najslađoj slastičarnici u gradu.

Foto: Maja Danica Pečanić
I par riječi o veseloj, senzualnoj Žak ...

Foto: Maja Danica Pečanić
... koja se usudila ostvariti svoj san i počela se baviti dotadašnjim hobijem/terapijom. I jako joj dobro ide iako ima poteškoća na putu, kao i svi kreativci koji rade i vode svoj posao u Našoj maloj, zeznutoj Lijepoj


Unatoč tome, kako sama kaže:

Neovisno što stavimo u ponudu, uvijek možete biti sigurni, da NIKADA ne koristimo  gotove kreme, praškove i ostala pomagala u slastičarstvu. Radimo isključivo sve sami, kao i Vi kod svoje kuće ili kako su to radile naše bake. Ne koristimo margarin nego maslac, koristimo isključivo domaće slatko vrhnje jedne hrvatske mljekarne te finu belgijsku čokoladu.

I to je stvarno istina! Kako sam gotovo svako jutro na tržnici Dolac i obilazim uglavnom iste postaje, od kojih je jedna i štand male, privatne mljekare,
nerijetko sretnem mladu ženu koja u golema kolica trpa velike količine slatkog vrhnja i maslaca. I to je asistentica vlasnice Žak. Znam, jer sam pitala.
To sve ide u pogon slastičarnice Amelie i ubrzo se pretvori u raznovrsne slastice.

Foto: Maja Danica Pečanić
Nema vam druge nego da ih sami probate. Maja i ja smo doručkovale tortu od mrkve ...

Foto: Maja Danica Pečanić
... stalnim posjetiteljima omiljenu tortu Amelie

Foto: Maja Danica Pečanić
... u kojoj ima svačega nečega prefinoga! Sastojke ne odajemo ;)

Foto: Maja Danica Pečanić
Makaroni su najveći od svih do sada viđenih i (is)probanih po drugim zagrebačkim slastičarnicama

Zato su pogodni za tejkavej! Padne ti šećer, skokneš do Amelie, uzmeš jedan veliki makaron za van i odmah je bolje! I tako, ako je šećer sklon padanju, svaki dan.
Ima dovoljno vrsta za pokrit' tjedan. Nedjelju uzmemo kao dan odmora ;).

Foto: Maja Danica Pečanić
Ako vam se ne žuri, priuštite si jedan sjedi&jedi. Osim u kolačima uživat ćete u predivnom prostoru i ilustracijama ukrašenim zidovima koje je nacrtala Žaklinina prijateljica akademska slikarica Matea Šilobod

Foto: Maja Danica Pečanić
Ovim se putem zahvaljujem Žak s kojom je lijepo boraviti, pričati, smijati se.
Baš je inspirativna i poticajna i hrabra i zato joj želim još puno uspjeha, kolača i vrtnu terasu preko puta slastičarnice, na tratini, gdje bismo mogli sjediti i navečer,
uz viiiinoooo i kolaaačeee! ;)

Playlista