27.02.2011 19:58

Tvornica čokolade braće Mast iz New Yorka

Foto: Foto: Todd Selby/

Braća Mast

Foto: Todd Selby
Znakovitog imena, bar što se hrvatskoga jezika i semantike mu iliti značenja tiče, njujorška braća Mast stvorili su i vode jednu od pravih manufaktura čokolade u Brooklynu.

U biznis su uključili obiteljske čokoladofile pa sada svi zajedno, ručno proizvode čokoladu s puno ljubavi i od najboljeg kakaa na svijetu. U svijetu čokolada njihova je poput kakvog arhivskog vina u svijetu vina, dakle - apsolutni hit!
Mastovi kakao uvoze s organskih farmi Madagaskara i Dominikanske Republike. Dolazi im u New York pomno obran, fermentiran i spreman za proizvodnju.

Ne znam jeste li imali prilike vidjeti ili sudjelovati u procesu nastajanja čokolade.
Ako niste - uživat ćete u svakoj fotografiji preuzetoj s jednog od najzanimljivijih mi sajtova uvaženoga gospodina Todda Selbyja; The Selby.
Tamo pronalazim inspiraciju i skupljam hrabrost gledajući ljude koji se nisu dali zaplašiti obiteljskim ili društvenim normama, recesijom, unutrašnjim i vanjskim blokadama, nego su jedro krenuli raditi ono što doista vole. Pritom uspjevaju od toga živjeti. Jest da su u New Yorku, ali tamo je vjerojatno teže uspjeti, jer su svi kreativni i žele raditi ono što vole i od toga lagodno živjeti.

Sve u svemu, neka vam braća Mast vade mast svojim umijećem. Ali na pozitivan način. Neka vas potaknu na promjenu. Ne morate odmah otvoriti manufakturu čokolade u Zagrebu iako, jedna već postoji u Splitu i zove se - Nadalina.

E, a kako drugačije?!


 


 

 

 

 

 

 


 

 


 

 

 

 


Zanimat će vas još...

26.03.2013 15:58

Čokoladno musasta torta

20.03.2013 13:28

Kad Nikola kuha ...

21.01.2013 11:37

Puding od banane i čokolade

28.12.2012 11:30

Vruća čoksa za kraj


Playlista