AKCIJA U PULI

USKOK priveo istarskog županijskog tužitelja zbog bizarne kazne od 15 eura

30.04.2024 u 08:27

Bionic
Reading

USKOK provodi akciju protiv dvije osobe na području Istarske županije, izvijestio je ovaj ured u priopćenju

'Uhićenja i hitne dokazne radnje provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om. Navedene radnje provode se na području Istarske županije u odnosu na dvije osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost', navodi se u priopćenju.

Istra24 doznaje da su USKOK-ovi istražitelji izuzeli dokumentaciju iz Grada Pule te donosi detalje uhićenja, otkrivajući da su u slučaj upleteni pulski gradski pročelnik Nebojša Nikolić i županijski tužitelj Željko Perčinlić, koji su navodno i privedeni.

Razlog privođenja je bizaran - u nastojanju da izbjegnu plaćanje parkirne kazne od 15 eura prekšili su zakonm zbog čega je Nikolić podnio ostavku na mjesto pročelnika Upravnog odjela za lokalnu i mjesnu samoupravu.

USKOK-ova istraga pokazuje da bi nezakonito poništavanje parkirne kazne moglo stajati funkcije i zamjenika Županijskog državnog odvjetništva Perčinlića.

Pročelnik Nebojša Nikolić je na krajnje neprimjeren, možda i nezakonit način, svom poznaniku Željku Perčinliću, zamjeniku Županijskog državnog odvjetnika, oprostio kaznu za nepropisnu parkiranje od 15 eura, koja je zbog nedostavljanja podataka narasla na oko 700 eura.