rast poslovanja

Pontis Technology preuzeo zagrebačku tvrku Clover Studio

29.04.2024 u 11:17

Bionic
Reading

Pontis Technology, jedna od najbrže rastućih hrvatskih softverskih tvrtki, potpisala je 18. travnja kupoprodajni ugovor o preuzimanju 100 posto udjela u tvrtki Studio djetelina, poznatijoj pod nazivom Clover Studio, od dosadašnjih vlasnika

Clover Studio je zagrebačka softverska tvrtka s 18 zaposlenih i bogatom listom referenci rada za renomirane tvrtke kao što su japanska grupacija Mitsubishi Corporation, marketinška korporacija Dentsu, američka prehrambena kompanija NeoLife i mnoge druge. S ovom akvizicijom tvrtka Pontis Technology, osim brzog širenja poslovanja kroz organski rast, nastavlja svoje ranije najavljeno širenje na domaćem i regionalnom tržištu.

'Snažno smo fokusirani na stvaranje vodeće softverske tvrtke u ovom dijelu Europe, sa sjedištem u Hrvatskoj. Unatoč trenutnoj i svima vidljivoj krizi poslovanja u IT sektoru, prepoznali smo sadašnji trenutak kao dobar za razvijanje jake i stabilne tvrtke s kvalitetnim temeljima poslovanja koje možemo ponuditi našim globalnim klijentima i, nama naročito bitno, sve brojnijim zaposlenicima raznih profila. Akviziciju Clover Studija, koja je rezultat naše buy and build strategije, vidimo kao sjajnu i komplementarnu nadopunu našim timovima, znanju i ekspertizi koju smo stekli kroz rad s našim globalnim referencama iz farmaceutske i financijske industrije kao što su Pfizer ili Teva', izjavila je Nataša Zec, osnivačica i direktorica tvrtke Pontis Technology.

'Prepoznali smo Pontis Technology kao iduću stepenicu za daljnji rast i razvoj zaposlenika Clover Studija, tvrtke koju smo osnovali u Hrvatskoj na vrlo sličnim temeljima rada na zahtjevnim softverskim projektima i rješenjima za globalne tvrtke', izjavio je ispred dosadašnjih vlasnika Ken Yasue, koji je doselio u Hrvatsku iz Japana prije 20 godina i 2011. godine osnovao Clover Studio.

Pontis Technology je zagrebačka tvrtka osnovana 2022. godine od strane američke investicijske grupacije Bridgewest i domaćih partnera. Osim tvrtke u Zagrebu, Pontis trenutno ima svoju podružnicu u Sarajevu.