široki brijeg

Otvoreni novi pogoni KS-a Tueren vrijedni 25 milijuna eura

09.05.2024 u 19:42

Bionic
Reading

Novi pogoni kompanije KS Tueren Široki Brijeg koja obrađuje proizvode od PVC-a i aluminija u vlasništvu njemačko-bosanskohercegovačke kompanije otvoreni su u četvrtak, a omogućit će zapošljavanje 40 radnika te povećanje proizvodnje

Nove strojeve je službeno u pogon pustila predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, na prigodnoj svečanosti u Gospodarskoj zoni Knešpolje kod Širokog Brijega.

Djelatnost kompanije KS Tueren Široki Brieg čiji su vlasnici Kneer-Südfenster iz Njemačke i Soldo Metali iz Širokog Brijega je proizvodnja aluminijskih i PVC vrata i prozora, profila i drugih proizvoda od aluminija i PVC-a te projektiranje aluminijskih sistema, površinska zaštita aluminija te strojna obradu aluminija i PVC-a.

Krišto je izjavila je kako otvaranje pogona svjedoči rastućoj snazi BiH kao atraktivne destinacije za investitore. Ocijenila je kako je otvaranje novih pogona od iznimnog značaja za poduzeće, radnike i cijelo društvo.

Gotovo 99 posto KS Tueren izvozi u Njemačku. Trenutačno u tvrtki radi 125 djelatnika, a do kraja ove godine planira se otvoriti 40 novih radnih mjesta.

Ukupna vrijednost investicija iznosi oko 25 milijuna eura, rekao je direktor tvrtke Dražen Soldo.

Najavio je kako je u planu opskrba pogona električnom energijom iz obnovljivih izvora.