ds smith

Oporavak prodaje britanskog vlasnika kompanije Belišće u drugom fiskalnom tromjesečju

03.11.2020 u 15:08

Bionic
Reading

Britanski proizvođač ambalaže DS Smith izvijestio je o oporavku prodaje ambalaže od valovitog kartona u drugom fiskalnom tromjesečju, nakon slabijeg rezultata u prva tri mjeseca poslovne godine zbog pandemije koronavirusa

U prvoj polovini godine zaključno s krajem listopada obujam prodaje trebao bi biti 1,5 posto manji nego u istom razdoblju prošle godine, ističu u preliminarnom izvješću.

Prodaja kutija od valovitog kartona ponovo je porasla i u Europi i u SAD-u, odražavajući veći tržišni udio, ističu u DS Smithu, izdvajajući segment elektroničke trgovine i većih pakiranja prehrambenih proizvoda.

Pojačano okretanje klijenata elektroničkoj trgovini jasno je vidljivo na svim tržištima, a u DS Smithu ističu "vrlo veliku potražnju" klijenata u očekivanju sezone božićnih blagdana.

Veća potražnja za ambalažom u drugom tromjesečju očituje se u pritisku na rast cijena papira u Europi i SAD-u i pruža potporu cijenama ambalaže od valovitog kartona, dodaju.

Očekuju da će im zbog pandemije dobit u prvih šest mjeseci poslovne godine biti manja nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, iako su rezultati u drugom tromjesečju bili znatno bolji nego u prvom, na obje strane Atlantika.

DS Smith je vlasnik tvrtke Belišće i proizvođača plastične ambalaže Kaplasta iz Vojnića.